Alzheimer Phone National: 0800 15 225

De eerste tekenen… Is het gewoon vergeetachtigheid of dementie? De confrontatie met de ziekte… Er is iets niet pluis! De diagnose… Op zoek gaan naar informatie die je kan helpen bij het omgaan met dementie en de persoon met dementie zelf.

Naast de verwerking van de vloedgolf van emoties moet je ook de praktische zaken regelen. Thuiszorg, tegemoetkomingen,  keuze van een gepast woon- en zorgcentrum, …  In elke fase van dementie worden de familieleden en mantelzorgers geconfronteerd met nieuwe vragen en andere gevoelens.

Herken je jezelf in deze situatie? Zit je met een vraag? Zoek je een luisterend oor voor je verhaal? Of zie je gewoon de bomen door het bos niet meer?

Alzheimer Liga Vlaanderen is bekend om haar Familiegroepen (Jong)Dementie over heel Vlaanderen. Daarnaast is er ook nog de Alzheimer Phone National, onze gratis luister- & infolijn, zowel bereikbaar via vaste lijn als met GSM van 9 uur tot 21 uur op weekdagen (0800 15 225).

Een team van ervaringsdeskundigen (vrijwilligers die vaak zelf in de zorgsituatie zitten of hebben gezeten) zit klaar om naar jouw vragen en verhaal te luisteren.  

Onbevooroordeeld, met respect voor jouw unieke situatie en het hart op de juiste plaats zullen we trachten je te begeleiden in het omgaan met dementie en alles wat erbij komt kijken.

Aarzel niet… Je bent niet alleen!