Nieuws

De Alzheimer Code

14 september - 30 november 2017

De Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project dat pleit voor een genuanceerde, respectvolle beeldvorming van dementie. Het steekt een hart onder de riem van mensen met dementie én van diegenen die hen omringen, begeleiden en verzorgen. Mensen met dementie tellen mee! Dát is de boodschap.

Een supereditie

Twee jaar na de eerste editie van De Alzheimer Code staat er nu een nieuwe editie op stapel. Tussen 14 september en 30 november worden bijna 200 programma’s gepresenteerd in meer dan 70 steden en gemeenten in Vlaanderen: tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen, muziekactiviteiten, lezingen, studiedagen en infomomenten.

De initiatiefnemers – Alzheimer Liga Vlaanderen, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Hellebosch vzw – gaan een samenwerking aan met ruim 100 organisaties en instellingen uit de wereld van kunst en cultuur, onderwijs, zorg en welzijn.

Startavond in Roeselare: Gisteren zal het regenen 

Met de voorstelling Gisteren zal het regenen gaat De Alzheimer Code op 14 september feestelijk van start in CC De Spil in Roeselare.

Josse De Pauw leest uit Gestameld liedboek van Erwin Mortier, Koenraad Tinel maakt live on stage penseeltekeningen, Hannah De Meyer leest gedichten voor van Bernard Dewulf, Charles Ducal, Joke van Leeuwen e.a. Waar woord en beeld tekortschieten, spreekt de muziek van het Rony Verbiest Trio. Het wordt een beklijvende, warme avond.

Tickets kosten 12€, 10€ (groepen) en 7€ (scholen). Reserveren kan via www.despil.be

Gisteren zal het regenen is ook het begin van een bijzondere week in Roeselare, met veel aandacht voor dementie. Die week wordt op 21 september afgesloten met een Werelddag Dementie.

Bijna 200 programma’s over heel Vlaanderen

Gisteren zal het regenen doet niet alleen Roeselare aan. Op 7 oktober kunt u de voorstelling ook in CC De Adelberg van Lommel bijwonen. En natuurlijk is het zo dat De Alzheimer Code over heel Vlaanderen plaatsvindt. Ook in uw buurt kunt u gegarandeerd een aantal programma’s meemaken.

Meer info over het programma van De Alzheimer Code vindt u op wwww.alzheimercode.be.

28 juni 2017

« Terug