Nieuws

De Alzheimer Code 2017

Doet jouw organisatie ook mee?

Graag vragen we je aandacht voor het sociaal-culturele project ‘De Alzheimer Code’, een initiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Alzheimer Liga Vlaanderen en Hellebosch vzw. ‘De Alzheimer Code’ is een project met een duidelijke boodschap: “Mensen met dementie tellen mee!”. 

De eerste editie, in het najaar 2015, werd een succes. Een mooie samenwerking kwam tot stand met Canvas, kunstencentrum deSingel en het M HKA (Antwerpen), Artforum en Museum M (Leuven), Muntpunt (Brussel) en het Museum Dr. Guislain (Gent). Meer informatie over deze eerste geslaagde editie kan je vinden op www.alzheimercode.be.

De tweede editie loopt van half september tot half november 2017. Zij zal nog een veel breder bereik kennen dan in 2015. In 2017 zal ‘De Alzheimer Code’ in tientallen steden en gemeenten aanwezig zijn. Een heel aantal musea, cultuur- en gemeenschapscentra en bibliotheken heeft nu al te kennen gegeven om actief mee te werken. Ook organisaties uit de zorgsector kunnen als initiatief nemende partner optreden. Misschien wil jij ook graag een programma voorstellen in het kader van ‘De Alzheimer Code’? Dit programma is artistiek of, ruimer, cultureel van aard en heeft dementie als thema. Hierbij wordt voornamelijk gedacht aan een tentoonstelling, een filmvoorstelling (met aansluitend een panelgesprek), een muziekparcours of een ander evenement. Ook een informatief programma dat dementie linkt aan kunst en/of cultuur is mogelijk. Ter inspiratie vind je hierbij alvast een aantal ideeën en voorstellen.

Elk programma in ‘De Alzheimer Code’ staat open voor het publiek. Samenwerking met organisaties uit de wereld van cultuur, erfgoed of onderwijs lijkt ons hierbij een troef. Jouw deelname aan ‘De Alzheimer Code’ geeft je natuurlijk ook de kans om jouw organisatie in de kijker te zetten via de landelijke communicatiecampagne. Laat ons snel weten of je interesse hebt om aan ‘De Alzheimer Code’ deel te nemen en doe ons voor 31 januari 2017 een voorstel. Dat doe je best via info@alzheimercode.be. Ook met jouw vragen kan je daar terecht. Als dat nodig zou zijn, kan iemand van het coördinatieteam met jou afspreken om van gedachten te wisselen over de aanpak, de inhoudelijke invulling van het programma en de communicatie. Alvast veel dank voor je belangstelling.

Met vriendelijke groeten, Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen Hilde Lamers, directeur Alzheimer Liga Vlaanderen en Paul Buekenhout, coördinator De Alzheimer Code

10 februari 2017

« Terug