Nieuws

Eerste picknick-tuinfeest!

15 augustus 2018 - Lissewege

Bijna acht jaar lang woonde ‘Bobonne’ in bij het gezin van Ingrid en haar man Koen te Zeebrugge. Ze kreeg Alzheimer op 73- jarige leeftijd en toen ze na een verblijf van 1 jaar in een rusthuis zo fel achteruit ging besloot het gezin Bobonne bij hen in huis te laten wonen om haar zo beter te kunnen begeleiden. 

Het gezin startte een verhaal waarvan ze niet wisten hoe lang dit zou duren. Ingrid werd plots mantelzorger van een inwonende moeder met dementie. Acht jaar lang beleefde het gezin vele avonturen. Er kwamen veel verrassingen, vele uitdagingen, maar ook heel veel mooie momenten. De zorg voor Bobonne was echt een verrijking voor het gezin. De kinderen leerden zorg dragen en Bobonne fleurde op. De laatste twee jaar ging de gezondheidstoestand van Bobonne echter achteruit en ze stierf eind oktober 2017 thuis omringd door het gezin. Zo was Ingrid plots geen mantelzorger meer…

Op woensdag 15 augustus is het de eerste Moederdag die Ingrid en haar gezin zonder Bobonne moeten vieren. Om haar te eren en alle mantelzorgers een duwtje in de rug te geven, organiseert Ingrid in samenwerking met de Alzheimer Liga Vlaanderen vzw en FamilyEye een eerste picknick-tuinfeest waarop alle vrijwilligers en leden en hun familie uitgenodigd worden.

Dit gaat door in tVaartje in Lissewege, de creatiefste tuin van Vlaanderen. Iedereen is welkom. Er zijn tal van demonstraties van ambachten, exposities van kunstenaars, workshops vol creativiteit, kortom sfeer en gezelligheid in het kwadraat.  Om 11 uur klinken de zuiderse klanken van La Galeria en om 15 uur komt Johan Schatteman met live begeleiding optreden in de festivaltent. 

Iedereen kan zelf zijn picknick meebrengen of ter plaatse een picknickmand vullen. Alle info op www.tvaartje.be én in de flyer hieronder.   

Elk lid én vrijwilliger van de Alzheimer Liga Vlaanderen krijgt aan de Liga infostand een bon voor een verwenkoffie en  minigolf.

Gelieve hiervoor in te schrijven voor 5 augustus bij het secretariaat van Alzheimer Liga Vlaanderen (tel. 014 43 50 60 of secretariaat@alzheimerliga.be).

 

We hopen jullie allen talrijk te mogen verwelkomen op dit eerste picknick-tuinfeest!

21 juni 2018

« Terug