Nieuws

Gratis filmvoorstelling dementie 'La Caja Vacia'

24 november 2017 - Mechelen

De provincie Antwerpen presenteert drie keer per jaar een film over dementie. Een specialist leidt de film in.

Na de filmvoorstelling krijg je een drankje aangeboden en kan je in gesprek gaan met andere bezoekers. Iedereen die meer wil weten over de zorg voor personen met dementie is welkom: professionals, studenten, leerkrachten, mantelzorgers, … Deze film sluit een vijfjarige reeks af.

La Caja Vacia - The Empty Box

Wanneer Jazmíns afwezige Haïtiaanse vader Toussaint gediagnosticeerd wordt met de vasculaire variant van dementie ziet de jonge vrouw zich gedwongen de aftakelende man in huis te nemen. Trots en kritiek maken langzaam plaats voor een wederzijdse aanvaarding van de omstandigheden.

Naarmate Toussaints dementie vordert worden lange, statische shots van de twee in een donker appartement afgewisseld met meer en meer flashbacks uit het bewogen leven van de man: Toussaint als charmante autoverkoper in New York die Jazmíns moeder versiert; Toussaint als illegaal immigrant die zich verschuilt terwijl zijn reisgenoten dood achterblijven op een pier. Ongeacht plaats en leeftijd, blijft Toussaint er in deze flitsen uit het verleden steeds uitzien als zijn huidige grijze zelf.

In La Caja Vacia drijven we een relatie binnen waarin een dochter met haar vader op een respectvolle manier met elkaar omgaan.

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 24 november om 13.15 uur (einde om 15.15 uur)

Waar: Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, Mechelen (nabij Sint-Romboutskathedraal). We raden aan om met openbaar vervoer te komen.

Welkom: Wim Vleeshouwers (Welzijn en Gezondheid)

Inleiding film: Herman Wauters, Orion-PGN

Inschrijven: deelname is gratis, inschrijven verplicht

Je kan een aanwezigheidsattest bekomen.

Meer informatie: Provincie Antwerpen, 03 240 61 76 of wim.vleeshouwers@provincieantwerpen.be

05 oktober 2017

« Terug