Nieuws

Music for Alzheimer - de eerste actie is gekend!

Wie loopt er mee in Diksmuide?

In september is het Werelddag dementie. Het thema dit jaar luidt ‘Dementie in beweging’. Binnen het WZC Yserheem zijn er hierrond tal van activiteiten gepland. Een van de activiteiten die ons letterlijk en figuurlijk in beweging zet is de loopwedstrijd op 1 oktober in Diksmuide.

Deze wedstrijd loopt doorheen verschillende gebouwen waaronder ook WZC Yserheem. Zij lopen alvast met een mooie equipe mee. Maar ze hopen jullie ook aan te sporen om te bewegen voor dementie. Ze nodigen jullie, of beter gezegd, ze dagen jullie uit om met hen mee te lopen! De WZC-Clash is gericht op de 5 km. Per deelnemer betaalt u €10 waarvan er 3 euro integraal naar de Alzheimer Liga gaat. Start is om 14 uur op de Grote Markt van Diksmuide.

Het parcours doorkruist letterlijk het WZC Yserheem en zelfs de afdeling voor bewoners met dementie! Het leek hen een uitgelezen kans om samen “te bewegen voor dementie”! Studio Brussel koos dementie in 2012 als centraal thema tijdens Music for life, en het thema is nog steeds brandend actueel. Met deze oproep willen ze de zorgsector positief in beeld brengen, tonen welke zorgende kracht dagdagelijks in de weer is voor bewoners met dementie om hen kwaliteit van leven te blijven verschaffen!

Maar daar hebben ze jullie steun voor nodig! Daarom dagen ze ieder WZC in West-Vlaanderen uit om zoveel mogelijk  te motiveren om mee te lopen die dag. Het WZC met het meest aantal lopers op de 5 km wint de beker “Dementie in beweging”. Wie in gezamenlijke outfit komt, maakt kans op de orginaliteitsprijs.

Hoe inschrijven?

Gaat jullie woonzorgcentrum de strijd aan? Bezorg jullie gegevens tegen 16 september aan mieke.vaneenoo@Diksmuide.be. Je ontvangt dan een specifiek inschrijvingsdocument van de organisatoren waarop je alle deelnemers kunt inschrijven. Voor vragen of inlichtingen bel 051 79 39 00 of mail naar mieke.vaneenoo@diksmuide.be.

We hopen op de talrijke aanwezigheid van heel wat woonzorgcentra in West-Vlaanderen om samen dementie en de volledige zorgsector positief in de kijker te zetten! 

07 augustus 2017

« Terug