Nieuws

Omgaan met dementie: van diagnose tot zorg

Het Dementieplan Vlaanderen verwijst naar de vernieuwing van de website OmgaanMetDementie.be. Vandaag zijn we verheugd om je de volledig gemoderniseerde site voor te stellen. Het werd een samenwerkingsinitiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen.

We namen de website helemaal onder handen en doorliepen een proces van co-creatie van vele ervaringsdeskundigen, mensen met dementie en professionals. Zo hielden we maximaal rekening met de inzichten van diverse leden van de Familiegroepen (Jong)Dementie van onze Liga om de website nog meer toegankelijk leesbaar te maken.

Een veelgehoorde klacht van mantelzorgers die ons bereikte, was dat men door het bos de bomen niet meer zag. Informatie wordt vaak versnipperd aangeboden. Daarom werd ook aandacht besteed aan de diverse behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Van daaruit werden links gelegd naar de diverse vormen van dienst- en ondersteunende hulpverlening of naar externe websites. Professionals vroegen of ze de filmpjes zouden kunnen downloaden: dat is nu mogelijk gezien we een YouTube-kanaal gebruiken. Ten slotte is de nieuwe website ook volledig proof voor de huidige en toekomstige digitale mogelijkheden, dus toegankelijk via de smartphone. We hopen alvast vele mantelzorgers en professionals van de voor hun broodnodige informatie te voorzien. Voeg je deze website toe aan je favorieten?

Jurn Verschraegen en Hilde Lamers

15 juni 2017

« Terug