Nieuws

Tentoonstelling 'Dementie anders bekeken'

1 Maart - 30 April 2017 - Lint

De tentoonstelling “Dementie anders bekeken” wil op een positieve wijze de beleving van ouderen met dementie in beeld brengen. Met foto’s van activiteiten en een minimuseum neemt deze tentoonstelling je mee naar activiteiten die het geheugen van ouderen op een positieve manier stimuleren.

De tentoonstelling nodigt je uit om anders te kijken. De vele sessies waarvan deze beelden getuigen leren dat de herinneringskoffer echt iets doet met mensen. Hun hernieuwde en levendige blik, hun ontluisterende glimlach en ontspannen houding spreken boekdelen…

De rode draad in het verhaal van initiatiefnemer Tim Carpentier is het ophalen van herinneringen. Hij wil op een enthousiaste en positieve manier met oude voorwerpen het geheugen van  ouderen prikkelen. Samen met hun naasten beleven de ouderen tijdens deze activiteiten mooie momenten en krijgen we een glimp te zien van nog maar net vervlogen tijden. Vanuit zijn passie om samen aan goede zorg te werken doet hij dit met een heel unieke en doeltreffende aanpak.

Tim wil met zijn verschillende projecten de energie van de zorgsector positief in de kijker zetten. Ondanks alle negatieve berichtgeving zijn er in de zorg mensen aan de slag die ouderen een betekenisvolle oude dag bieden. Echt menselijk contact en dus echte communicatie zijn voor hem de schakels die belangrijk blijven. Het kleinste contact laat je voelen dat je iets positief losmaakt bij mensen. Deze tentoonstelling wil daar een bewijs van zijn.

Vanuit zijn passie om samen aan goede zorg te werken heeft de herinneringskoffer nog andere projecten die Tim organiseert:

- aangename belevingswandeling - gezellige dansnamiddagen met de onvervalste DJ Nostaljos - verhuur van nostalgische voorwerpen aan scholen - inrichting van reminiscentiekamers in zorginstellingen

Voor meer info: http://www.herinneringskoffer.be 

1 maart - 30 april 2017

OC De Witte Merel
Liersesteenweg 25
2547 Lint

27 februari 2017

« Terug