Nieuws

The Lisdodde is proud to present: Kunstmagneten for life

In de lente van 2017 rijpte het idee om vanuit wzc De Lisdodde een goed doel te steunen tijdens de warmste week van Music for Life, van Studio Brussel. Lang hoefden we niet te zoeken: de Alzheimerliga Vlaanderen, die voornamelijk met vrijwilligers werkt, kon wel een financieel steuntje gebruiken.

In oktober 2016 werd een ‘Familiegroep Dementie’ opgestart in wzc De Lisdodde, in samenwerking met de Alzheimerliga Vlaanderen.  Dit is een laagdrempelige praatgroep om lotgenoten die geconfronteerd worden met dementie, te ondersteunen.  Dit lotgenotencontact wordt 4x/jaar georganiseerd, met thema’s die als leidraad aangereikt worden door Alzheimerliga Vlaanderen.

In de lente van 2017 rijpte het idee om vanuit wzc De Lisdodde een goed doel te steunen tijdens de warmste week van Music for Life, van Studio Brussel.  Lang hoefden we niet te zoeken:  de Alzheimerliga Vlaanderen, die voornamelijk met vrijwilligers werkt, kon wel een financieel steuntje gebruiken.  Zoals alle goede ideeën, moest ook dit idee rijpen.  De lente werd zomer.

In de loop van 2017 werd een kunstproject op poten gezet in wzc De Lisdodde.  Er werd geknutseld en gewerkt, oude kunstwerken werden vanonder het stof gehaald en er werd een heuse tentoonstelling georganiseerd met kunstwerken gemaakt door en voor bewoners met dementie. Enkele van deze kunstwerken nemen zelfs deel aan de reizende tentoonstelling van de Alzheimercode 2017. 

De zomer werd herfst en eindelijk vielen de puzzelstukken in elkaar:  we lieten de kunstwerken fotograferen en maakten magneten van deze foto’s.  Die magneten worden nu te koop aangeboden.  Op 18/9, tijdens Dementie XL in het Lokaal Dienstencentrum De Schijf, werd het startschot van de actie gegeven. 

De magneten zijn verkrijgbaar in wzc De Lisdodde tijdens verkoopsessies, tijdens de opendeurdag op 24 november 2017 en tijdens de kerstmarkt.  De magneten worden verkocht aan €3/stuk of aan €5 per twee. 

 

                       

04 december 2017

« Terug