Wat doet Alzheimer Liga Vlaanderen vzw

Onze Familiegroepen (Jong)Dementie zijn bedoeld voor familieleden en mantelzorgers van (jonge) personen met dementie. We brengen lotgenoten samen in een gemoedelijke sfeer waar ze hun verhaal kwijt kunnen, tips en ervaringen kunnen uitwisselen, hun zorgen kunnen delen, … Soms brengt een deskundige informatie over een thema, maar de kracht van de Familiegroep (Jong)Dementie komt eerst en vooral vanuit de groep zelf. Thema’s als het verwerkingsproces, omwisseling van rolpatronen, de veranderde relatie, maar ook allerlei praktische zaken als opname in een woonzorgcentrum, juridische en financiële aspecten komen aan bod.

Momenteel zijn er 45 Familiegroepen Dementie over heel Vlaanderen, waarvan 8 Familiegroepen Jongdementie in samenwerking met regionale partners. Voor hun programma en contactgegevens verwijzen we graag door naar onze website: www.alzheimerliga.be.

Ten slotte kan je met je zorgen of vragen over de verzorging van je naaste met dementie terecht bij de Alzheimer phone National, onze gratis luister- & infolijn: 0800 15 225. De vrijwillige medewerkers van Alzheimer Liga Vlaanderen beantwoorden uw vragen, bieden een luisterend oor en geven advies. Ze hebben vaak zelf ervaring met iemand met dementie en kennen de pijn, zorgen en problemen waar je mee te maken hebt.