Klaar voor de Wereldmaand Dementie?

Datum

September is Wereldmaand Dementie. Dan zetten we onze zintuigen op scherp en nemen we extra de tijd voor elkaar. De hele maand zijn er activiteiten. Denk aan uitzonderlijke webinars, een fenomenale filmpremière en de feestelijke Ontmoetingsdag Jongdementie in Kortrijk. En natuurlijk alle onnavolgbare acties van onze Familiegroepen in heel Vlaanderen.

Ga je met ons mee op pad, een hele maand lang?

WEBINARS OM U TEGEN TE ZEGGEN

Alzheimer Liga Vlaanderen geeft in september het woord aan drie sprekers van formaat. Deze experten in hun vakgebied delen graag hun kennis met jou op een toegankelijke manier. Allemaal online, je hoeft je dus niet te verplaatsen.

Nachtelijke onrust bij dementie, Prof. Chantal Van Audenhove

Mantelzorgers en hulpverleners worden regelmatig geconfronteerd met nachtelijke onrust bij mensen met dementie. Prof. Chantal Van Audenhove vertelt ons hoe we kunnen kijken naar nachtelijke onrust en slaapproblemen bij dementie. Ze belicht enkele niet-medicamenteuze oplossingen en deelt tips.

Wanneer: vrijdag 3 september 2021, van 14 tot 16 uur.
Halfuurtje voordracht, daarna tijd voor vragen.

Schrijf je in

Het geheugenlabyrint, Prof. Rik Vandenberghe

Prof. Rik Vandenberghe maakt je wegwijs in zijn nieuwe boek ‘Het geheugenlabyrint’. Naast de klinisch-wetenschappelijke benadering belicht het boek ook het diep-menselijke aspect: wat doet het met een mens om de ziekte te hebben? Wat doet het met een gezin om afscheid te moeten nemen? Daarnaast toont het hoe deze confrontatie soms het mooiste in ons naar boven brengt.

Wanneer: donderdag 16 september 2021 van 19 tot 20.30 uur.

Schrijf je in

Alzheimer onderzocht: de wetenschap toegelicht, Dr. Yannick Vermeiren

Dr. Yannick Vermeiren geeft een klare kijk op nieuwe invalshoeken, verrassende perspectieven en onverwachte ontwikkelingen wat betreft alzheimer. Onderwerpen: voeding en leefstijl, de relatie tussen darm en brein, de nieuwste inzichten over diagnose en behandeling.

Wanneer: donderdag 23 september van 19 tot 20.30 uur.
Na de lezing is er voldoende tijd voor vragen!

Schrijf je in

FILMPREMIERE

Film Une Vie Démente

Begin september gaat Une Vie Démente in première in Vlaanderen. De film is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van de makers Ann Sirot en Raphaël Balboni. Het duo maakte een verrassende en ietwat ongebruikelijke, maar prachtige film.

De première in volle glitter en glamour meemaken? Dat kan tijdens het Film Festival Oostende op zaterdag 4 september. Die dag kan je de film bekijken samen met cast en crew. Een aanrader!

Alzheimer Liga Vlaanderen zelf houdt bij meerdere vertoningen in Vlaanderen een nabespreking. Volgende vertoningen liggen al vast: 9 september om 20 uur in Studio Skoop, Gent, 13 september om 20.15 uur in Buda, Kortrijk en 14 september om 19 uur in Palace, Brussel.

FEEST IN KORTRIJK

Ontmoetingsdag Jongdementie

Verwacht je aan een dag vol zinnenprikkelende workshops en leuke ontmoetingen. Voor deze feestelijke tiende editie doen we het in extra gezellige festivalsfeer!

Wanneer: zaterdag 25 september 2021, Kortrijk.
Programma: alle info via deze link

TIJD NEMEN VOOR ELKAAR!

Samenkomen in jouw eigen buurt

Oef, het mag weer! De Familiegroepen Dementie en Jongdementie komen weer samen.
Tijdens de Wereldmaand Dementie komen vele groepen 'extra uit hun kot'! Een zinnenprikkelende wandeling, een boeiende informatieavond of wie weet wel een leuke proeverij?

Bekijk hier het aanbod in jouw buurt!

Prachtige acties voor onze Liga

Wereldmaand Dementie zet ook aan tot uitzonderlijke initiatieven. 

  • Zangeres Kato Callebaut eerde vorige week haar mama, die onlangs overleed, met een lange strandwandeling langs haar favoriete plekjes. Met haar Magic Walk zamelde Kato geld in voor onze liga! Je kan haar actie nog steeds steunen door een bedrag te storten op het rekeningnummer van de liga: BE87 3101 0355 8094, met de vermelding 'Magic Walk'.
     
  • Chris Peeters wandelt meer 300 kilometer ten voordele van onze Familiegroep Jongdementie. De eerste 100 kilometer heeft ze al in de benen, wandel gerust de rest van het parcours met haar mee: op 11 september is dat Pines and Dunes trail en op 24 september doet ze de Boslandtrail. Ook haar kan je financieel steunen door een bedrag te storten op het rekeningnummer van de liga: BE87 3101 0355 8094, met de vermelding ‘Wandeling Chris’.  
     
  • Mike Ruet stort zich op het gamen. Hij zal op 5 september, samen met andere fanaten, non-stop gamen van 10 tot 22 uur. En ook hij zamelt geld in voor onze liga. De charity stream is de hele dag te volgen. Hou onze Facebookpagina in de gaten!

Doe jij ook mee?

Organiseer je een leuke actie? Sein het ons. Dan maken we extra reclame, delen we op sociale media en applaudisseren we luid!

feest
samenkomen
  • Nieuws