Op afstand dichterbij

Datum
portaal1

De Alzheimer Liga Vlaanderen geeft niet op en organiseerde een alternatieve manier van lotgenotencontact.

De eerste virtuele Familiegroep Jongdementie van de Alzheimer Liga Vlaanderen is een feit! 10 april 2020 om 10 uur kwam de Familiegroep Jongdementie regio Antwerpen ’t Eilandje voor het eerst virtueel samen. Drie dappere mantelzorgers namen deel aan deze beeldbellende bijeenkomst en het was meteen een succes! Het deed zichtbaar deugd om het gewoon eens te hebben over wat deze mantelzorgers zoal meemaken. Het doet goed om eens te vertellen hoe het nu is, wat er gemist wordt en waarvoor gevreesd wordt. Maar meer dan dat, was deze bijeenkomst ook een spontane uitwisseling van geweldige ideeën en energiebronnen.

FGJD

Ze konden elkaar niet vastpakken of een echte schouderklop geven, maar met universele gebaren verstonden de deelnemers elkaar perfect. Elkaar kunnen zien, is een duidelijke meerwaarde. Bovendien konden er nu ook dingen die niet kunnen in een klassieke bijeenkomst. Boeken en kaartjes werden uit de kast gehaald en getoond. Iedereen zat virtueel bij de anderen thuis en het verliep ook allemaal in een huiselijke gezellige sfeer.

Omdat de Alzheimer Liga Vlaanderen mantelzorgers maximale kansen wil geven om elkaar te ontmoeten, is er nu ook een online platform ontwikkeld voor deze Familiegroep Jongdementie. Vanuit een portaalsite voor alle Familiegroepen Dementie en Jongdementie biedt de Liga een veilig platform voor deze groep waar de leden informatie en ervaringen delen. Net zoals in ‘live’ bijeenkomsten kunnen ze in de BabbelBox geschreven themagesprekken voeren.

Tryout

Deze try-out van een virtuele Familiegroep Jongdementie heeft de Alzheimer Liga Vlaanderen heel wat bijgebracht. We gaan nu aan de slag om dit aanbod verder te verbeteren en zullen samen met alle Familiegroepen Dementie en Jongdementie dit aanbod verder uitrollen voor alle groepen. Het wordt niet alleen uitgewerkt voor deze coronacrisis, maar als bestendige aanvulling van de klassieke bijeenkomsten onder lotgenoten. Zo komen we op afstand een beetje dichterbij!

  • Nieuws