inloophuis dementie

6 september: opening Inloophuis Dementie Antwerpen

Datum

Vanaf woensdag 6 september zijn mensen met (een vermoeden van) dementie en hun naasten welkom in het Inloophuis Dementie in het dagcentrum van wzc Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen. Elke eerste woensdagnamiddag van de maand kunnen zij hier terecht voor informatie en ontmoeting met lotgenoten. 

Met dit initiatief bundelen Alzheimer Liga Vlaanderen, het Expertisecentrum dementie Orion i.s.m. PGN, Amate en GZA Zorg & Wonen, eerstelijnszone Antwerpen Centrum, GZA Ziekenhuizen, CM, Solidaris, Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen vzw, ZNA en Zorgbedrijf Antwerpen de krachten.

Het doel van het inloophuis is naar de vragen van mensen te luisteren en hen tegelijk ook wegwijs te maken in het aanbod. Met dit initiatief geven we perspectief en voorkomen we dat mensen in een isolement belanden. De noden van de bezoekers vormen het uitgangspunt voor alles wat in het inloophuis gebeurt.

Daarnaast wil het inloophuis ook een laagdrempelige opstap zijn naar de geheugenkliniek. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen, niet snel genoeg de weg hier naartoe vinden en dat ze na diagnose niet gemakkelijk het juiste zorgaanbod vinden. Met een snelle diagnose en begeleiding kunnen we voor de betrokkenen een wereld van verschil maken.

Tijdens de openingsuren van het inloophuis zijn er steeds professionele zorgverleners en vrijwilligers aanwezig. Zij luisteren naar ieders verhaal, zodat er zorg op maat aangeboden kan worden.

In het kort

Inloophuis dementie Antwerpen

Wanneer?

Elke eerste woensdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur

Waar?

Inloophuis Dementie Antwerpen, Grote Kauwenberg 33, 2000 Antwerpen

Voor wie?

Het inloophuis is er voor mensen met (een vermoeden van) dementie en hun naasten

  • Merk je veranderingen in het gedrag en/of karakter van je naaste?
  • Kreeg je recent een diagnose van dementie?
  • Ben je de weg kwijt in het zorgaanbod?
  • Heb je zin om mensen te ontmoeten?
  • Heb je nood aan een luisterend oor?

Kom jij ook naar de opening?

Wil jij er ook graag bij zijn op onze feestelijke opening? Dat kan zeker! Schrijf je hier in. 

Meer lezen?

Benieuwd naar de werking van onze inloophuizen, en het Inloophuis Dementie Antwerpen in het bijzonder?

Check dan de pagina over de inloophuizen of de pagina over het Inloophuis Dementie Antwerpen