‘Blind geheugen’: aangrijpend toneelstuk over dementie dat je niet mag missen

Datum

Wereldwijd staat dementie in de schijnwerpers, en ook in Geel wordt dit belangrijke thema niet over het hoofd gezien. Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, wordt er internationaal aandacht besteed aan dementie. In Geel krijgt dementie in september een centrale plaats met een gevarieerd programma voor jong en oud. Een van de hoogtepunten van dit programma is het indrukwekkende toneelstuk 'Blind Geheugen'.

Dementievriendelijk Geel

'Blind Geheugen' vertelt het hartverscheurende verhaal van een oudere acteur, subliem vertolkt door de getalenteerde Paul van Hest, die zijn teksten niet meer kan onthouden en daardoor zijn baan verliest. Wanneer hij de moed verzamelt om de dokter te bezoeken, wordt hij geconfronteerd met een verpletterende diagnose: de ziekte van Alzheimer. Hij worstelt met het accepteren van zijn situatie en voelt zich verloren, terwijl zijn decor en wereld om hem heen lijken te verbrokkelen. Ondanks dit alles begeeft hij zich nog één keer op het podium. Zijn anekdotes en herinneringen, vol humor, drama en onmacht, vormen zijn emotionele zwanenzang.

Het toneelstuk krijgt nog meer diepgang door de aanwezigheid van actrice Marlies Vanderheyden, die schittert in haar rol. Het meeslepende verhaal is geschreven door de befaamde auteur Eddy Van Ginckel, terwijl Mieke Vanhove als regisseur de magie op het podium tot leven brengt.

Lovende reacties

Blind Geheugen

De première van 'Blind Geheugen' vond plaats in juni 2022, waar het publiek laaiend enthousiast was over de openingsshow. De lovende reacties logen er niet om: "Een prachtige voorstelling, zo mooi in zijn eenvoud," "Een hartverwarmende steun voor mensen met dementie en hun mantelzorgers," "Zo oprecht en puur gebracht, een ontroerende traan kon ik niet tegenhouden."

Op donderdag 7 september is het jouw kans om 'Blind Geheugen' gratis te ervaren in Geel. Mis deze unieke gelegenheid niet om je hart te verwarmen met dit aangrijpende toneelstuk over dementie. Laat je meeslepen door de krachtige uitvoeringen van Paul van Hest en Marlies Vanderheyden en laat de diepgaande emoties van het verhaal je raken.

Praktische informatie

Kom en beleef een onvergetelijke avond vol empathie, begrip en bewustwording. Wees erbij op 7 september en samen maken we van 'Blind Geheugen' een ode aan degenen die met dementie worstelen en een eerbetoon aan de onvermoeibare mantelzorgers. Reserveer nu je gratis plaatsen en maak deel uit van dit bijzondere evenement in Geel.

 

Concreet:

  • Zaal Forum, OPZ Turnhout
  • Deuren openen om 19.30 uur
  • Voorstelling start om 20 uur
  • Na de voorstelling kan je napraten bij een drankje
  • Gratis inkom
  • Reserveren vanaf 21 augustus via dienstencentrum Luysterbos, tel. 014 56 70 70 of e-mail dienstencentrum@geel.be

Programma Dementievriendelijke Geel

Een overzicht van alle activiteiten die de stad Geel organiseert in de maand september, kan je terugvinden op de website van de stad Geel.