Sponsortocht ALV naar Compostella

Een pelgrimstocht naar Compostella: een reis vol dankbaarheid

Datum

Een pelgrimstocht naar Compostella: een reis vol dankbaarheid

In september wandelden Marleen, Leen en haar man Fons, die de ziekte van Alzheimer heeft, naar Santiago de Compostella. Het werd een sponsortocht doordrenkt met uitdagingen en overwinningen maar bovenal met een ongeëvenaarde solidariteit en warmte.

“De voorzitter van onze wandelclub De Gruun Zipkes vroeg of we geen zin hadden in een uitdaging. Ja, natuurlijk!”, lachen Fons en zijn vrouw Leen. “Het is niet omdat ik Alzheimer heb, dat ik geen dingen meer wil ondernemen. Ik wil in beweging blijven en nog zoveel mogelijk mooie momenten beleven!”

9 dagen wandelen

Sponsortocht ALV naar Compostella

De ervaring van de deelnemers laat zich niet gemakkelijk in woorden vangen. Met een mix van zenuwen en vastberadenheid begonnen ze eraan. Het aanschouwen van de majestueuze bergen tijdens de busrit van Madrid naar Villafranca de Bierzo deed menig hart sneller kloppen, maar het onderlinge vertrouwen bleef onwankelbaar. Samen stonden ze voor de uitdagingen die de eerste dagen met zich meebrachten en trotseerden ze bergen en paden.

“We waren vastberaden om het einde te halen, maar het was niet evident. Toch hebben we nooit aan opgeven gedacht”, vertellen Fons, Leen en Marleen. Te midden van de fysieke inspanningen, was er ruimte voor gedeelde momenten. De interactie met de groep en de stilte om hen heen boden een unieke balans. Vermoeidheid was aanwezig, maar de groep gaf niet op.

4.100 euro voor onze Liga

cheque Compostella

En daar was het dan, Santiago de Compostella. Het einddoel waar tranen van emotie en trots overvloeiden bij het betreden van het plein voor de kathedraal. De ontdekking van de oude stad en het gevoel van vervulling waren onbeschrijfelijk. Terugblikkend blijven hoogtepunten als gegraveerde herinneringen: steile beklimmingen, adembenemende panorama's, bezoeken aan historische plekken en vooral de diepe vriendschappen die elke stap hebben versterkt.

De wandelaars zamelden maar liefst 4.100 euro in voor Alzheimer Liga Vlaanderen. Een tocht om nooit te vergeten en een aanmoediging voor anderen om ook een onvergetelijke reis te ondernemen. Dikke dankjewel!