Ronde van GVO

Fietsen voor Alzheimer Liga Vlaanderen tijdens De Ronde van GVO

Datum

De woonzorggroep GVO, een netwerk van tien woonzorgcentra n in West-Vlaanderen, pakt uit met een groots fietsevenement op zaterdag 6 mei. Tijdens De Ronde van GVO leer je de mooie provincie én de woonzorgcentra op een originele manier kennen. De opbrengst van de grote ronde gaat naar Alzheimer Liga Vlaanderen. Smeer je benen al maar in en kom meefietsen!

Woonzorggroep GVO is een woonzorgnetwerk van tien autonome ouderenvoorzieningen verspreid over gans West-Vlaanderen. Net deze tien woonzorgcentra vormen de startplaatsen voor De Ronde van GVO. Met deze fietshappening wil GVO zowel nieuwe werknemers warm maken, als aandacht vragen voor de zorgsector.

Zorgpeloton

Het Zorgpeloton zal alvast meefietsen. “Dit zijn alle medewerkers – van kinesisten tot de medewerkers van de keukenploeg – van Woonzorggroep GVO die goede benen hebben”, klinkt het. “We zijn één sterke ploeg, op het zadel maar ook op de werkvloer. Geflankeerd door positief ingestelde ploegmaten schakelen we met plezier een versnelling hoger om het onze bewoners zo comfortabel mogelijk te maken.”

Langs het Brugs Ommeland

De Ronde van GVO bestaat uit één grote ronde van 198 km, vijf kleinere rondes van 50 km en een combinatieronde van 100 km. Afhankelijk van het startpunt, rijd je door de Leiestreek, het Houtland, het Brugs Ommeland, en doorheen de Westhoek. De ronde brengt je langs rustige wegen, en door Kortrijk en Oostende. “De route is zo goed als vlak en dus haalbaar voor wie dit voorjaar al wat fietskilometers in de benen heeft.”

Ronde van GVO

Sponsortocht

De Ronde van GVO

De Ronde van GVO is georganiseerd als een sponsortocht. De opbrengst van de grote ronde van 198 km gaat naar Alzheimer Liga Vlaanderen. “Met dit initiatief willen we meer doen dan onze eigen werking en organisatie in de schijnwerpers plaatsen. Onze sector heeft nood aan positieve impulsen en oprechte solidariteit.

“Daarom organiseren wij de Ronde van GVO als een sponsortocht ten voordele van Alzheimer Liga Vlaanderen. Deze vereniging, die ons nauw aan het hart ligt, maakt echt een verschil voor mensen met dementie en hun familie.

Ook wij ondervinden vanuit onze Infopunten Dementie de moeilijkheden en vooroordelen waarmee mensen met dementie geconfronteerd worden. Met de opbrengsten van onze Ronde willen we dan ook de werking van de Liga en de diverse projecten, die bijdragen aan de positieve beeldvorming van en connectie met mensen met dementie en hun familie, ondersteunen.”

Inschrijven

Vooraf inschrijven voor de fietstoeren is noodzakelijk om te kunnen deelnemen. Dit kan tot en met dinsdag 2 mei via de website van De Ronde van GVO.

Deelnemen aan de grote ronde met all-in formule kost 30 euro, zonder all-in formule 10 euro. Kinderen onder de 14 jaar fietsen gratis mee.