Luister- en Infolijn

Gezocht: Luisterhelden met een warm hart

Datum

Het zorgen voor een naaste met dementie is niet gemakkelijk. Er zijn mooie momentjes, maar leven met dementie brengt ook heel wat uitdagingen met zich mee. En soms… soms wil je even je verhaal kunnen doen. Stoom aflaten. Je zorgen uiten. Vrijuit praten.

Gelukkig is er dan onze Luister- en Infolijn. Praten lucht op, dat weten onze ervaringsdeskundigen maar al te goed. Daarom staan zij elke dag klaar met een warm hart, een luisterend oor en een boekentas vol advies en goede bedoelingen.

Om deze dienst te kunnen blijven aanbieden aan mantelzorgers en mensen met dementie, zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die mee hun schouders willen zetten onder onze 0800-lijn.

"Mensen willen geen oplossing, maar een luisterend oor. Dat bieden

                                     geeft veel voldoening"

                                                                                 Marleen

 

Als vrijwilliger van onze Luister-en Infolijn maak jij samen met ons écht het verschil. Na een professionele opleiding ben jij helemaal klaar om van thuis uit mensen met dementie en hun naasten telefonisch ter hulp te staan. Door advies en informatie te bieden, of door alleen al te luisteren, kan je heel veel voor hen betekenen.

Kan jij je 4 uurtjes per week vrijmaken? Heb jij ervaring met dementie en kan jij je inleven in verschillende situaties? Dan zoeken wij jou!

In ruil voor jouw oor krijg je ook veel terug. Een warme, collegiale sfeer met mogelijkheid tot groei en zelfontplooiing, een doorlopende begeleiding door je eigen peter of meter én onze oprechte waardering. Daarnaast krijg je driemaandelijks ons tijdschrift vol boeiende interviews en weetjes gratis in jouw bus.

Met jouw inzet kun je samen met onze andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan de ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. En dat is zinvol en dankbaar werk!

Marianne Stevens

Over onze Luister- en Infolijn

Onze Luister- en Infolijn is het dikwijls het eerste aanspreekpunt voor mensen met dementie en/of hun mantelzorgers. Door te luisteren, helpen onze luisterhelden mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

Word jij onze nieuwe luisterheld?

Neem dan contact op met Marianne Stevens, stafmedewerker Luister- en Infolijn via een mailtje naar marianne.stevens@alzheimerligavlaanderen.be of bel haar gewoon op: 0470/92.37.26