zuurstof voor dementie

Kick-off Zuurstof voor dementie

Datum

Met het project “Zuurstof voor dementie” willen wij samen met het Expertisecentrum Dementie Meander en Paradox dementie meer zichtbaar en bespreekbaar maken.

Tegen eind 2025 willen we op minstens 100 verschillende plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen een ruwe berk planten.

De boom symboliseert een plek voor mensen met dementie en hun omgeving waar er ruimte is voor een lach, een traan en rust. Een plek waar verbinding centraal staat en waar mensen weer zuurstof vinden om verder op weg te gaan.

En die eerste boom… die is ondertussen geplant, in aanwezigheid van Jan Barbe (voorzitter FG Gent), Ingrid Van Spittael (voorzitter LG FTD), Linda Vandeveire (Steunpunt OVL), Christian Verelst (Paradox), Charlotte Vermeir (Meander) en onze directeur Rudy Poedts.

"We werken mee aan dit project met als doel een ontmoetingsplek te creëren waar mantelzorgers en personen met dementie en lotgenoten mooie momenten kunnen beleven", vertelt Linda Vandeveire. "De boom symboliseert een plek voor mensen met dementie en hun omgeving waar er kan worden gelachen, gefeest, contact kan worden gemaakt, tot rust kan worden gekomen … Het is een plek waar mensen zuurstof kunnen vinden om weer verder op weg te gaan. 

Met dit project willen we meer sensibiliseren door aan te tonen dat mensen met dementie en hun mantelzorgers ook kunnen genieten van een babbel, het samenzijn en zeker nog iets te betekenen hebben in de maatschappij."

Hoe kan jij meehelpen ons project vorm te geven? 

Bestel een boompakket en plant een ruwe berk.​ Plaats je bestelling via deze link:  

https://forms.office.com/r/MzGx1KgMUH