Jongdementie Café

KRC Genk FRZA! Foundation in de running voor prestigieuze More than Football Award

Datum

Geweldig nieuws voor KRC Genk FRZA! Foundation, en een beetje voor ons! Het initiatief van het KRC Jongdementie Café heeft een plek veroverd op de longlist van de prestigieuze More Than Football Award.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het European Football for Development Network (EFDN). Het netwerk, dat momenteel meer dan 150 clubs telt, strekt zich uit van grote namen zoals Feyenoord, Barcelona, Juventus, Liverpool en Paris Saint-Germain tot nationale competities en voetbalbonden uit maar liefst 31 Europese landen. Ook andere vooraanstaande genomineerden zoals Legia Warschau, Ferencvaros, Istanbul Başakşehir en FC Twente dingen mee naar de felbegeerde award.

“Het KRC Jongdementie Café is een adembenemend initiatief dat treffend illustreert hoe sport mensen op een dieper niveau met elkaar verbindt.", zegt Anneleen Groeseneeke, Alzheimer Liga Vlaanderen

Obstakels liefdevol wegnemen

Jongdementie Café

Het KRC Jongdementie Café, een initiatief dat de FRZA! Foundation met trots omarmt, heeft als belangrijkste doel mensen die getroffen zijn door dementie een veilige haven te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn. Samen met Alzheimer Liga Vlaanderen, vzw Menos en de stad Genk worden er inspirerende lezingen en boeiende workshops georganiseerd. Bovendien kunnen lotgenoten gezamenlijk het Jongdementie Café runnen. In dit café worden alle obstakels die zij in het dagelijks leven tegenkomen, liefdevol weggenomen.

“Het KRC Jongdementie Café is een adembenemend initiatief dat treffend illustreert hoe sport mensen op een dieper niveau met elkaar verbindt. Het feit dat we de longlist hebben gehaald van deze prestigieuze award, markeert een reuzenstap voorwaarts richting een hartverwarmende inclusieve samenleving voor mensen met dementie. Dit succes schenkt ons nieuwe sportproject rond ‘dementievriendelijk sporten en supporteren’ een ongekende energieboost”, verklaart Anneleen Groeseneeke van Alzheimer Liga Vlaanderen vol enthousiasme.

Kers op de taart

Jongdementie Café

Het café opent zijn deuren elke tweede maandagavond en vierde woensdagnamiddag van de maand. Het KRC Jongdementie Café is een groot succes gezien de hartverwarmende bezoekersaantallen. Elke keer komen er gemiddeld 44 bezoekers over de vloer

Niel Janssen, Foundation Lead bij KRC Genk, straalt van trots: “Dit seizoen hebben we een nationale voortrekkersrol vervuld op het gebied van sociaal-sportieve projecten. Naast enkele spannende proefprojecten die vorig seizoen stilletjes van start zijn gegaan, hebben we met Tribune G zelfs de allereerste prikkelarme tribune van België geïntroduceerd. En nu, met ons allernieuwe project, het KRC Jongdementie Café, dat de longlist haalt voor een Europese award, is het echt de kers op de taart van ons seizoen. Het bevestigt opnieuw het fantastische werk dat we dag in dag uit verrichten. We zijn enorm trots dat dit zelfs op Europees niveau wordt erkend!”

Praktische info

Jongdementie Café

Het KRC Jongdementie Café opent zijn deuren twee keer per maand. Kom gezellig langs op elke tweede maandagavond van 18 tot 22 uur, of geniet van een gezellige middag op elke vierde woensdag van 14 tot 17 uur. En als extraatje fungeert het café op woensdagmiddag tussen 13 en 14 uur als een warm inloophuis waar je terecht kan met al je vragen over (jong)dementie.

Jongdementie Café