Schrijf nu in voor de Ontmoetingsdag Jongdementie op 30 september

Datum

Op zaterdag 30 september 2023 organiseert Alzheimer Liga Vlaanderen de twaalfde Ontmoetingsdag Jongdementie. Je bent van harte welkom in GC Den Breughel in Haacht voor een gezellige dag vol workshops en ontspanning. Zien we je daar?

De ontmoetingsdag staat helemaal in het teken van mensen met dementie op jonge leeftijd en hun omgeving: partners, kinderen, ouders, vrienden, kennissen, buren, collega’s … Het is een dag waarop iedereen zichzelf kan zijn in een ongedwongen sfeer. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema: 'Wat is jouw superkracht'?

Je bent een échte held

ontmoetingsdag jongdementie

Helden moeten niet groot zijn om een échte held te zijn. Je moet geen heldencape dragen om een verschil te maken en de wereld beter te maken. Helden zijn gewone mensen die buitengewone dingen doen. En dat zijn jullie voor ons. Mensen met jongdementie, die elke dag opnieuw hun stukje van de wereld proberen te grijpen. Hun mantelzorgers en hun naasten, die zich elke dag opnieuw uit de naad werken om het leven van hun geliefden zo aangenaam mogelijk te maken. 

Jullie, die elke dag opnieuw weer de moed vinden om je onzichtbare heldencape aan te trekken. 

 

ontmoetingsdag jongdementie

Programma 2023

ontmoetingsdag jongdementie

Op een ontspannende manier bieden we ontmoetingskansen en recreatie aan. Op het programma staan alvast twee wandelingen waaruit je kan kiezen: een cultuurwandeling doorheen de stad met een gids, of een natuurwandeling als je even de rust en de natuur wil opzoeken.

Bij deze natuurwandeling zijn er twee opties: ofwel een natuurwandeling in de buurt van GC Den Breughel, ofwel vervoeren we jullie naar het arboretum Wespelaar. (hier zijn geen wandelpaden: mensen dienen voldoende mobiel te zijn voor deze optie)

 

Daarnaast kan je kiezen uit diverse workshops. Je kan gratis inschrijven voor 1 workshop:

  • yoga
  • intuïtief zingen
  • positief schilderen
  • Oxfam chocoladeproeverij
  • Workshop mantelzorgspel van coponcho in samenwerking met steunpunt mantelzorg
  • aromatherapie

Het voormiddagprogramma start dit jaar om 10 uur, ontvangst met wat lekkers en koffie om half 10. Het namiddagprogramma gaat van start om 14 uur. Zowel de workshops als de wandelingen gaan zowel in de voor-als in de namiddag door.

Als lunch voorzien we diverse foodtrucks: voor elk zal er wat lekkers te vinden zijn! 

Kom je ook naar onze Ontmoetingsdag?

ontmoetingsdag jongdementie

De workshops gaan van start om 10 uur. Je bent welkom voor een warm onthaal met koffie vanaf 9u30. De tickets zijn gratis maar wel te reserveren.

Adres:
Cultureel Centrum Den Breughel - Wespelaarsesteenweg 85 - 3150 Haacht

Inschrijven:

Dat kan via deze link 

Vul je gegevens in dit online formulier in, kies aan welke workshops je wil deelnemen en je ontvangt jouw toegangsticket binnen de drie uur. 

Tot dan! 

Deel je verhaal met lotgenoten

Heb je zelf jongdementie? Of ben je een mantelzorger? Dan kan het enorm helpen om je verhaal te delen met mensen die hetzelfde pad bewandelen. De ontmoetingsdag in september draait volledig om verbinding met lotgenoten.

Ook op andere momenten kan je mensen met jongdementie en hun mantelzorgers ontmoeten. Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert regelmatig bijeenkomsten voor lotgenoten. Door naar hun verhalen te luisteren, ontdek je dat jongdementie bij de een anders evolueert dan bij de ander. Je vindt steun bij elkaar en maakt soms vrienden voor het leven.

Ontdek meer over onze activiteiten voor lotgenoten

Steun

Onze Ontmoetingsdag Jongdementie wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van sponsors. Dankzij hen kunnen wij de deelname gratis houden. Dankjewel!

Solidaris Brabant
ontmoetingsdag jongdementie
  • Nieuws