Tournée Taboe

Radio om taboe rond jongdementie te doorbreken

Datum

Astrid en Marine, twee studenten BATAC Radio aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, hadden ambitieuze plannen. In het kader van hun bachelorproef creëerden ze het radioconcept ‘Op de Kaart’; een sociaal-maatschappelijk radioproduct waarbij ze heel Vlaanderen doorkruisen met hun radiotruck om onderbelichte onderwerpen bespreekbaar te maken.

Op zondag 12 maart hielden de twee halt in Mechelen, met het programma Tournée Taboe. “Drie uur lang maakten we radio om het onderbelicht thema jongdementie op de kaart te zetten”, vertellen Astrid en Marine.

“We wilden met onze uitzending taboes errond wegwerken en meer bewustwording bij de mensen creëren. Met ons programma Tournée Taboe wilden we aantonen dat je, ondanks de diagnose van jongdementie, nog veel kan betekenen in de maatschappij en je niet aan de kant geschoven hoeft te worden.”

Dat werd tijdens Tournée Taboe duidelijk gemaakt. Onze directeur Rudy Poedts was te gast in het programma, samen met onder meer Alexander Vandersmissen, burgemeester van Mechelen die praatte over dementievriendelijk Mechelen.

“Patriek, die al zeven jaar met jongdementie leeft, presenteerde mee om te bewijzen dat hij ondanks de diagnose nog heel veel in zijn mars heeft. Drie uur lang maakten we warme en sensibiliserende radio, en wat hebben we ervan genoten”, vervolgen de dames.

Heb je de uitzending gemist en wil je nog eens luisteren? Dat kan via deze link: Herbeluister hier Tournée Taboe! van Tournée Taboe (soundcloud.com)

Kijken? Dat kan ook! Tournée Taboe zondag 12 maart on Vimeo