Vlaamse werkgroep mensen met dementie

‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’ te gast in Turnhout

Datum

De Vlaamse werkgroep van mensen met dementie kwam 18 april samen in Turnhout. Op de agenda: een boeiende presentatie over de stand van zaken van het Dementieplan Vlaanderen én het maken van onzer VERBANdoosjes.

We startten de vergadering met een presentatie van Inge Vanfraechem (Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) over de stand van zaken van het Dementieplan Vlaanderen.

Op beleidsniveau vraagt de werkgroep aandacht voor een structurele betrokkenheid, zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers als ervaringsdeskundigen. Ook de nood aan een betere financiële ondersteuning voor wie thuis zorgt voor iemand met dementie verdient dringend aandacht, volgens de werkgroep.

Vlaamse werkgroep mensen met dementie

Na deze uiteenzetting legden we de laatste hand aan onze nieuwe campagne rond respectvolle communicatie. Deze campagne schiet binnenkort uit de startblokken en we hebben heel wat in petto.  Denk maar aan een Mediamanifest dat we samen schreven en video’s met persoonlijke boodschappen van de leden van onze werkgroep. Houd dus zeker onze website en socials in de gaten!

We genoten van een welverdiende lunch, waarna we vol goede moed aan de slag gingen om samen 1.000 (!) VERBANdoosjes klaar te maken voor onze nieuwe sensibiliseringscampagne.

Van teamwerk gesproken!