voelschorten

Studenten maken voelschorten voor mensen met dementie

Datum

“Voor onze bachelorproef is het de bedoeling dat we een eigen onderneming oprichten. Daarbij krijgen we zelf volledig de vrijheid om te kiezen welk product of dienst we op de markt willen brengen. Omwille van goede kennissen en ouders die in de zorg werken hebben we een sterke affiniteit met deze sector. Toen bleek dat twee personen uit onze groep een grootouder verloren hadden ten gevolgen van dementie, zijn we vanzelf in het idee gerold om voelschorten te maken”, zegt Edward Marranes.

"Onder de naam Froezel willen we ‘zorgdragen voor, toegankelijker maken.’ Dankzij de Froezelschort bieden we mensen met dementie of een beperking op een leuke, originele & prikkelende manier voelelementen aan. Deze zorgen ervoor dat de zintuigen gestimuleerd worden, maar brengen ook interactie op gang. De sensorische therapie is verwerkt in de vorm van ritsen, zakjes, stoffen met textuur en geluid. Uiteraard kan de schort ook dienen voor iedereen die nood heeft aan afleiding, rust of interactie."

Een schort kost 60 euro. En de winst? Die gaat naar Alzheimer Liga Vlaanderen. Wie interesse heeft in een voelschort kan altijd contact opnemen via www.froezel.be. “Maar we hebben ook een crowdfunding om de productie van de schorten, onze marketing en de vrijwillige naaisters te vergoeden. Steunen kan op https://nl.ulule.com/froezel-1