Wandeling Santiago

Wandel jij mee voor ‘Walking the Talk for Dementia’?

Datum

Alzheimer Liga VlaanderenExpertisecentrum Dementie Vlaanderen en de End-of-Life Care Research Group (VUB/UGent) gaan samen geld inzamelen om mensen met dementie (en hun mantelzorgers) te sponsoren in hun wandeltocht “Walking the Talk for Dementia”.

Wereldwijd zijn er ongeveer 50 miljoen mensen met dementie. In 2050 zal dit naar verwachting toenemen tot 131,5 miljoen.

De diagnose ‘dementie’ leidt vaak tot uitsluiting door een onterecht stigma van ‘onbekwaam zijn’. Om te laten zien dat mensen met dementie zeker niet onbekwaam zijn en om aan te tonen dat hun actieve leven niet stopt bij de diagnose, wordt de “Walking the Talk for Dementia” georganiseerd.

Van 30 april tot 7 mei 2023 zullen 150 mensen met dementie, hun naasten, zorgverleners en dementie onderzoekers van over de hele wereld de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella wandelen. Bewegen is immers goed voor lichaam en geest en zorgt voor nieuwe verbindingen. Tijdens het wandelen verdwijnen ook alle verschillen als sneeuw voor de zon.

Deze wandeling wordt mede georganiseerd door o.a. European Brain Council, African Brain Health Network en Dementia Singapore. Na de wandeling, is er een tweedaags symposium om het nieuwste onderzoek rondom dementie te delen waarbij de stem van mensen met dementie centraal staat.

Ren of wandel jij mee om de wereld te laten zien dat personen met dementie nog wel in staat zijn om hun grenzen te verleggen?

Doe jij ook mee?

wandelen

Steun mee onze activiteiten en zorg er mee voor dat we in beweging blijven voor dementie. Je kan dit project sponsoren door:

  • Een wandeling te kopen;
  • Mee te wandelingen in Mechelen (9 maart) of Oostduinkerke (19 maart)
  • Mee te lopen met de 10 miles (16 of 6km)
  • Of een zelf gekozen bedrag te storten via het platform dat beheerd wordt door Alzheimer Liga Vlaanderen of via de giftenrekening met met vermelding: Gift Compostela: BE39 7350 3203 2519 - vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Meer informatie: WALKING THE TALK FOR DEMENTIA | Endoflifecare