Wie stuur jij een kaartje op Dag van de Mantelzorg?

Datum

Ruim 1.7 miljoen mensen in Vlaanderen zorgen dagelijks voor anderen. Hun bijdrage aan de samenleving is van onschatbare waarde. Speciaal voor hen lieten Cera, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen waarderingskaartjes ontwerpen. Meteen het startschot van een straffe waarderingscampagne voor alle mantelzorgers!

Met de kaartjes – Je doet dat écht goed - willen we mantelzorgers gedurende een maand massaal laten weten dat we ze fantastisch vinden en een helpende hand bieden. In Vlaanderen zijn er meer dan 1.7 miljoen mantelzorgers.

Vele gezichten

Om deze cijfers een gezicht te geven: dat zijn ouders van een kind met een verstandelijke beperking, een kind van ouders met een beperking, een partner die zorg draagt voor iemand met kanker, een buur die zorgt voor iemand met geestelijke gezondheidsproblemen. En natuurlijk ook heel wat helden die zorg dragen voor een persoon met dementie.

Het gaat wel, hoor

Niet elke mantelzorger beseft dat hij of zij mantelzorger is. Mantelzorg overkomt je meestal. Je rolt er samen in. Je weet ook meestal niet als mantelzorger wanneer de zorg zal eindigen. Het is weinig voorspelbaar. We weten dat mantelzorgers worstelen met vraagverlegenheid: “Het gaat wel hoor”, “We trekken onze plan hier wel”.

Concreet aanbod

Net daarom gaan we met deze kaartjescampagne een andere toer op. Met de kaartjes kan je meteen een concreet aanbod formuleren om mantelzorgers te steunen en even te ontlasten. We nodigen je uit om mantelzorgers een duwtje in de rug te geven. Zo zetten we met z’n allen in op het kleine helpen. In de plaats van : “Wat kan ik voor je doen?”, ontvangen mantelzorgers massaal kaartjes met een concreet aanbod: spaghetti maken, een brood meebrengen van de bakker, de kinderen ophalen, gewoon even wat goed gezelschap zijn, ... Alle kleine gebaren betekenen een wereld van verschil.

Naar wie stuur jij een kaartje?

Zelf een kaartje versturen met een vriendelijk voorstel? Dat is makkelijk.
Kies je kaartje, vul je boodschap in en laat het via Bpost automatisch in de brievenbus van jouw favoriete mantelzorger vallen!

campagne
  • Nieuws