8e Ontmoetingsdag Jongdementie 2019: ‘Ontmoeten, ontdekken & ontspannen'

Datum
OJD 2019

In Vlaanderen zijn er naar schatting 1.800 mensen met jongdementie. Zij kregen de eerste dementiesymptomen reeds vóór hun 65e levensjaar. Traditiegetrouw organiseert Alzheimer Liga Vlaanderen de jaarlijkse Ontmoetingsdag Jongdementie voor personen met jongdementie, hun familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Hiervoor gaan wij een samenwerking aan met andere organisaties. Dit jaar doen wij dit met het regionaal expertisecentrum dementie Contact en dit met de steun van stad Genk, de bibliotheek van Genk en PI life sciences consultancy.

Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert op 30 november  2019 een Ontmoetingsdag Jongdementie met het thema ‘Ontmoeten, ontdekken & ontspannen’.

Deze dag gaat door in het Stadhuis Genk, Stadsplein 1, 3600 Genk en Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk.

Samen met verscheidene partners werd een mooi programma uitgewerkt.

De 8e Ontmoetingsdag Jongdementie gaat door op zaterdag 30 november in het stadhuis van Genk. Gastheer van de Ontmoetingsdag Jongdementie is Carry Goossens, peter van Alzheimer Liga Vlaanderen. Als gastsprekers verwelkomen we Prof. dr. Mathieu Vandenbulcke en Dhr. Jurn Verschraegen. Voor de activiteiten is er keuze uit vier informatieve activiteiten (veranderende gezinssituatie, vroegtijdige zorgplanning, verantwoord autorijden en zorgvolmacht en bewind) en vier recreatieve activiteiten (begeleide bustour door Genk, kookworkshop, bewegen op muziek en een muziekworkshop in de bib). In de namiddag is er ook een praatcafé voor zonen en dochters van personen met jongdementie (leeftijd 16 – 25 jaar). Doorlopend kunnen personen met jongdementie terecht in een ontmoetingscafé. 

Klik hier voor meer informatie.

Voor alle bijkomende informatie: Laura Weyns, educatief stafmedewerker, GSM: +32(0)495 21 41 19educatie@alzheimerliga.be                   

  • Nieuws