Wandel jij mee voor de Liga?

Datum

Haar eerste horde nam ze al. Vorige week startte Chris Peeters haar wandelactie ten voordele van de Liga met een traject van maar liefst 100 km. Dat belooft!

"Zes jaar geleden kreeg mijn mama op 59- jarige leeftijd de diagnose jongdementie" zegt Chris Peeters. "Via onze trajectbegeleider kwamen wij in contact met Alzheimer Liga Vlaanderen. Daar leerden we via de lotgenotencontacten heel wat fijne mensen kennen met elk hun eigen herkenbare verhaal. Na een tijdje werd ik zelf vrijwilliger bij de liga en actief lid bij de werkgroep "FTD". Frontotemporale dementie (FTD) is de vorm van jongdementie die mijn mama heeft."

Wandelen voor de Liga

Chris bleef na de diagnose niet bij de pakken neerzitten. "Integendeel, ik ben beginnen wandelen voor de Liga, een hobby die mijn ouders zo graag doen. In 2019 heb ik een aardig bedrag ingezameld door de dodentocht uit te wandelen voor de liga. Maar dit jaar pak ik het grootser aan, ik ga niet 100 maar 380 km wandelen! En dit allemaal ten voordele van de Familiegroep jongdementie van Alzheimer Liga Vlaanderen. Ik stap dan wel vooral om frontotemporale dementie in the picture te zetten, maar financiële steun voor de Alzheimer Liga komt steeds van pas."

Wandel je mee?

Wil je zelf graag een stukje mee wandelen? Dat kan op op 11 september tijdens Pines and Dunes trail en op 24 september wandelt Chris de Boslandtrail. Je kan financieel steunen door een bedrag te storten op het rekeningnummer van de liga; BE87 3101 0355 8094, met de vermelding ‘Wandeling Chris’.

Chris p
  • Nieuws