Inloophuis voor mensen met geheugenproblemen opent in Mol

Datum

In Mol is een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten geopend. Elke eerste vrijdag van de maand zal er in de namiddag een zorgprofessional aanwezig zijn, in goed gezelschap van enkele vrijwilligers. Voor de Liga staat stafmedewerker educatie Laura Weyns paraat.

Als je de diagnose dementie krijgt, staat je wereld op z’n kop. Dan is het goed om meteen te weten waar je terecht kan met je vragen. Ook letterlijk een huis waar je kan binnenspringen voor eender wat verlaagt de drempel. In Mol hebben ze het alvast goed begrepen. Vandaag opent daar een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en hun familie.

Binnen zonder afspraak!

Elke eerste vrijdagnamiddag van de maand kan je er zonder afspraak binnenspringen. Om vragen te stellen, een kop koffie te drinken of verhalen met anderen te delen. Want contact met lotgenoten of mensen die je begrijpen doet vaak veel deugd. Ook Laura Weyns, stafmedewerker educatie provincie Antwerpen bij de Liga zal op vrijdag te vinden zijn in het inloophuis.

Informatiepunt en ontmoetingsplaats

“Het inloophuis is een samenwerking tussen verschillende partners”, weet Laura. “De Liga doet dit samen met de gemeente Mol, het regionaal expertisecentrum dementie Tandem en het Heilig Hartziekenhuis van Mol. Het inloophuis kan je zien als een informatiepunt en ontmoetingsplaats voor personen die recent de diagnose dementie gekregen hebben en hun naasten. Ook personen die geen dementie hebben, maar zich wel vragen stellen over hun geheugen zijn er welkom.”

Elke eerste vrijdag van de maand

De begeleiders luisteren naar ieders verhaal, beantwoorden vragen en lichten het bestaande zorgaanbod toe. Zo kan zorg op maat aangeboden worden. Het vergroot de levenskwaliteit en biedt ook steun voor de mantelzorgers. Elke eerste vrijdag van de maand tussen 13.30 en 16.30 uur zal er één zorgprofessional van Alzheimer Liga Vlaanderen of het Expertisecentrum Dementie aanwezig zijn, vergezeld van enkele ervaren vrijwilligers. Wees welkom!

Info
Inloophuis, Gasthuisstraat 14, Mol. 
Vragen? Stuur een mailtje naar laura.weyns@alzheimerligavlaanderen.be

mol
  • Nieuws