Dieter Coppens opent Restaurant Misverstand

Datum

Vanaf 16 maart opent Dieter Coppens elke woensdag de deuren van het nieuwe Restaurant Misverstand op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. 

Door hun ziekte krijgen mensen met jongdementie vaak te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil Restaurant Misverstand verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen.

Steun en begrip

Natuurlijk zal niet alles van een leien dakje lopen, want geen enkele medewerker heeft al ervaring in de horeca. Maar fouten maken kan in dit restaurant geen kwaad. Er is ook ruimte voor verdriet en bovenal vinden ze steun en begrip bij elkaar, bij Dieter, bij chef-kok Seppe Nobels en bij experte Anouck de Bruijn van het Regionaal Expertisecentrum Dementie in Antwerpen.

Keukenbrigade

De voltallige keukenbrigade en het bedieningspersoneel van Restaurant Misverstand is tussen 46 en 64 jaar jong. Doordat ze allemaal symptomen hadden voor de leeftijd van 65 jaar, kregen ze de diagnose van jongdementie. Zeven van hen hebben de ziekte van Alzheimer - de meest voorkomende vorm van dementie - en één persoon heeft frontotemporale dementie (FTD).

Het programma is er eentje in samenwerking met de Liga.
Wij zitten alvast op het puntje van onze stoel voor de eerste aflevering!

Check de trailer!

Meer weten over het programma en de kandidaten?

Restaurant Misverstand is vanaf 16 maart elke woensdag te zien op Eén om 20.35 uur. 

restaurant misverstand
  • Nieuws