Werelddag dementie 2020

Datum
cover dichterbij

Op zondag 20 september lanceerde Alzheimer Liga Vlaanderen officieel haar boek ‘Dichterbij’. Het boek werd samengesteld aan de hand van inzendingen die de Liga verzamelde. De inzendingen zijn geschreven door en voor iedereen die in aanraking komt met dementie. In het boek staan zowel gedichten en kortverhalen als schilderijen en fotoportretten. Het boek wil lotgenoten Dichterbij elkaar brengen.

Het boek is het resultaat van een warme oproep gericht aan iedereen met kleine, grote, mooie en minder mooie ervaringen met dementie. Persoonlijke anekdotes maar ook professionele ervaringen waren welkom in de vorm van tekst of beeld. De respons was heel groot en we zijn blij dat we mensen zo toch een stukje dichter bij elkaar kunnen brengen.

Leah Thys en Carry Goossens

Zondag 20 september hebben acteurs Leah Thys en Carry Goossens (ook peter van de Liga) voorgelezen uit het boek in het Middelheimmuseum.  Ze lazen de teksten die hen het meest aangrepen en het publiek was ontroerd. 

Een verslag van deze voorleessessie kan je terugvinden via de volgende linken:

De kunst uit het boek hangt ook tot het eind van het jaar in een tentoonstelling verspreid over 5 verschillende Officenter-vestigingen. We kozen een indeling volgens 5 thema’s: mist, wederhelft, stroom, tijdreis en thuis. 

Het boek ‘Dichterbij’ is te koop aan €20. Leden kunnen ook één boek aan €5 kopen. Bestellen doe je hier.

De poster voor de werelddag dementie 2020 kan je hier downloaden.